Velkommen til BJFF og Kongsfjordelva

 

Berlevåg Jeger og Fiskerforening er en interesseforening for sportsfiskere og jegere i Berlevåg i Finnmark. Vi drifter så langt nord man nesten kan komme i fastlands-Norge, og vi kaller det gjerne ved ”verdens ende”. Her er værhardt, mye mørketid og en uendelig lang vinter. Likevel er det blitt i vårt lodd å ha fått tildelt noe av landets beste og mest fantastiske natur og turterreng – med grenseløse jakt og fiskemuligheter. I samme terningkast har vi også fått en av landets beste lakseelver – Kongsfjordelva. En sann perle av en lakseelv, som også er et nasjonalt laksevassdrag, og viden kjent av fiskere både fjernt og nært.

Forvaltningen av lakseelven er blitt en av BJFF´s viktigste oppgaver. Siden krigen har foreningen med rundt 120 medlemmer (2011) vernet om laksebestanden. Det er tilrettelagt for fiske og ikke minst innført en rekke tiltak som skal gi bedre forvaltning – og sikre Kongsfjordlaksen for etterslekten. Det ligger bak en enorm og utrettelig dugnadsinnsats.

Vi har finnmarkingens åpenhet og gjestfrihet, derfor ønsker vi deg som sportsfisker velkommen til Kongsfjordelva. Her kan du lese mer om BJFF, Kongsfjordelva og fiskemulighetene.