Monday, 07 August 2017 17:17

VÅRE NYE ELVEVAKTER

Elva og laksen i Kongsfjordelva voktes nå av to veldig dyktige kvinner.

Flere fiskere har møtt på de nye elvevaktene i Kongsfjordelva de siste par ukene. Vaktleder Marit Wang (29) og Sigri Bentzen Haugberg (32) har allerede solgt fiskekort og vandret opp og ned langs elva et par uker. De er begge blide trøndere og har et rikt og mangfoldig friluftsliv bak seg, er motiverte, serviceinnstilte og står på i jobben. 
- men ferske på laksefiske. De lærer imidlertid kjapt og blir ivrige når vi spør om de har fått anledning til å svinge fluestanga - ”ja vi har fått laks begge to” sier Marit med et stort glis før Sigri skyter inn - ”og mista en sværing”.

Marit fikk opplæring i vaktjobben av Svein Karlsen og har overtatt som vaktleder og forteller at det har vært mange nye ting å sette seg inn i, men at det har gått veldig bra.
Når vi spør om hvordan de synes det har gått i jobben og generelt om livet i dalen nikker de unisont fornøyd – ” vi har møtt så mange trivelige og hyggelige folk - og en gjestfrihet vi knapt har opplevd makan til”.
Marit og Sigri er to gode venninner fra før og har vært på mange turer sammen før – både lange og korte turer med generelt friluftsliv, kajakk- og kanopadling, skiturer, hunder og jakt. Marit har forøvrig to gordonsettere (Tikken og Hillie) med seg.

Sigri, fra Levanger, jobber som friluftspedagog i barnehage og studerer naturfag ved Nord universitet på Levanger.

Marit er fra Inderøy og jobber ved et rehabiliteringssenter i Meråker kommune som idrettspedagog med varierte arbeidsoppgaver som turleder, instruktør, lærer og veileder. Hun har også flere års erfaring fra forsvaret og er aktivt medlem i Norges jeger –og fiskerforbund. Flere år i forsvaret har også gitt kunnskap om domstoler og politimyndighet.

 
Read 608 times