Tuesday, 23 May 2017 14:42

MAIGLIMT FRA ELVA

Knapt en måned til sesongstart ser det slik ut langs Kongsfjordelva.

Kulingen hamrer løs fra nord og nordvest, i tett følge med snø, sludd og regn. Det er nå omtrent en måned til fisket åpner i Kongsfjordelva, og vårtegnene lar virkelig vente på seg. Snøen ligger fortsatt dyp langs store deler av elvedalen, med solid skavl og iskant langs elva. De siste dagene har nattetemperaturen vært lav med flere kuldegrader, og litt i høyden er det kommet ny snø. Det er altså en sen vår, og slipper ikke virkelig varme til de nærmeste ukene så vil sesongstarten bli med ekstrem høy vannføring og iskant her & der.

Fjorårssesongen ble spesiell med særdeles mye mellom og storlaks, og smålaksen kom omtrent som vanlig. Det ble en helt fantastisk rekordsesong på alle måter, og man kan spekulere nå hvordan oppgangen blir denne sesongen. Ifølge gamle tommelfingerregler for laksefiske så svinger lakseoppgangen med en syklus på rundt 7 år. Med det 7nde året på topp. Om man så ser på statistikken for Kongsfjordelva, både med oppgang og fangst de siste årene - da skulle inneværende sesong ligge innenfor en stigende trend. Altså alle odds er gode for at sesongen blir god i år også.

Men enn så lenge er det Kong- Vinter som har elva og dalen i sin hule hånd, og da er «gåsungene» på vierkrattet langs elva er slags trøst om at våren er på vei, om den akkurat nå føles ganske langt unna.

 
Read 704 times